On Page SEO Teknikleri
Web sitesi olan herkes “odak anahtar kelime” ile aramalarda bulunmayı bekler. Kelime bazlı On Page SEO teknikleri doğru uygulandığında sıralamalarda yükselebilirsiniz. Bu işlemleri teknik olarak bilgili site sahipleri uygulamalıdır. Doğru anahtar kelimeleri ve kelime öbekleri kullanıldığında ziyaretlerde büyük artış olduklarını gözlemlerler.
WordPress Site içi SEO Teknikleri – On Page SEO Nedir?
Yazımın ilk paragrafında da belirttiğim gibi On Page SEO, site için SEO demektir. Her sitenin amacı Google arama sonuçlarında yükselebilmektir. Bunun olması içinde özellikle odak anahtar kelimelerin kullanımının etkin arayışları içerisindedir. Bu konuda başarılı olmak için büyük bir zaman ve tecrübeye sahip olunmalıdır. Böylesi bir tecrübenin hızlıca anlatılıp geçilmesi de doğru değildir. On Page SEO teknikleri bilgili kişiler tarafından uyguladığı zaman sıralamada etkisi olan tekniklerdir.

Site içi On Page SEO Teknikleri Neden Gereklidir?
Google, bir makaleyi sıralarken yalnızca sayfa SEO puanını dikkate almamaktadır. Aynı zamanda sosyal medya sinyalleri (paylaşımlar, beğeniler, tweet’ler, takipler vb.) çok önemlidir. Bunların yanı sıra Backlink kullanımı da bu konuda önemlidir. Etki alanı değeri ve diğer birçok sayfa dışı ölçümler gibi faktörleri de dikkate alır.
Sayfa içi SEO’su ile amacımız bir makaleyi doğal, ancak akıllı bir şekilde optimize etmektir. Doğru kullanılan odak anahtar kelime ile arama sonuçlarında yer alabilirsiniz.
Site içi SEO Optimizasyonu
On Page Seo tekniklerine başlamadan önce öncelikle dikkat etmenizi istediğim bazı unsurları bilmenizi istiyorum. Bu unsurlar On Page SEO açısından ciddi katkı sağlayacaktır.
- Kullanıcı deneyimini geliştirin,
- Web sitenizin hızlı yanıt verdiğinden ve kırık bağlantıların minimumda olduğundan emin olun,
- Arama motorlarından gelen okuyucuların sitenizde çok zaman geçirdiğinden emin olun. Ziyaretçiler geri düğmesine hızlıca basarlarsa, sıralamanız da hızlı bir şekilde düşecektir.
- Sitenizde bir profesyonellik standardı sağladığınızdan emin olun.
- Kaliteli, özgün içerik oluşturun.
- Daha ilgi çekici olmak için fayda odaklı alt başlıklar kullanmayı deneyin
Meta Başlığı kullanmaya önem verin
Bu, sayfadaki en önemli SEO faktörüdür. Bunun nedeni, başlığınız ne kadar çekici ve optimize edilmişse, o kadar çok insan tıklayacaktır. Genel olarak, gönderiniz ne kadar çok tıklama alırsa, o kadar yüksek olur.
Hedeflenen anahtar kelimeyi veya anahtar kelime öbeğini başlık (title) etiketinin (H1) başına doğru kullanmaya çalışmalısınız. Odak anahtar kelime öbeğini kullanamıyorsanız, başlığın içerisinde geçtiğinden emin olun.
Aynı anahtar kelimeyi başlık etiketinde bir kereden fazla tekrar etmemelisiniz. Bu makalenin daha üst sıralarda yer almasını sağlamayacaktır. Bunun yerine başlığınızı yazı içerisinde köşe taşı (keyphrase) olarak kullanmak daha çok işinize yarayacaktır. Başlıkta tekrar eden kelimelerin sıralamaya kötü etkisi düşünülmektedir. Başlık uzunluğunu 65 karakterin altında tutulmalıdır.
Kalıcı Bağlantı Yapısı
URL’nizin doğru yapılandırıldığından emin olmak, sayfadaki önemli bir ölçümdür. Hedef anahtar kelimeniz mutlaka URL’de kullanmalıdır. URL yapısı yazı başlığı ile aynı olması bulunma için önemlidir. Gerçek URL’de özel karakterler, semboller, parantezler, virgüller vb. kullanmaktan kaçınmalısınız.
URL yapınızdaki dizeleri ayırt etmek için kısa çizgiler kullanın. Bunlara “güzel” kalıcı bağlantılar denir ve çoğu web tarayıcısı tarafından desteklenmektedir.
İyi bir kalıcı bağlantı https://oxopage.com/on-page-seo-teknikleri/ şeklinde olmalıdır.
Başlık Etiketleri
Çeşitli başlıkları, alt başlıkları ve önemli noktaları vurgulamak için başlık etiketlerini kullanmalısınız.
WordPress’te başlık etiketi H1 olarak ayarlanmıştır. Makalede hiçbir yerde, daha fazla H1 etiketi kullanmanıza gerek yok. Bir tane kullanılması yeterlidir. Bölüm sonları için H2 ve H3 etiketlerine kullanılmalıdır.
Anahtar Kelime Yoğunluğu
Bir LSI anahtar kelime karışımıyla, anahtar kelime yoğunluğunu yüzde 1,5 civarında tutmalısınız. Fakat Matt Cutts aşağıdaki videoda açıkladığı gibi, gerçek bir sihirli formül yoktur diyor. Önerim, arama motorunun içeriğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olmak için ilgili kelimeleri kullanmaktır.
Ana anahtar kelimenizi ilk paragrafta bir kez ve son paragrafta tekrar kullanın. Ve mantıklı olduğu içerikte kullanın.
Meta Etiketler
Her blog gönderisine benzersiz ve başlık ile alakalı bir meta açıklama eklenmelidir.
Yine, odak anahtar kelimenizi meta açıklamasında kullanmalısınız. SEO yetkilisinin, meta açıklamasının harika bir sıralama faktörü olduğu savunulmaktadır.
Arama motorları anahtar kelimeleri alırken, kullanıcıların bağlantıya tıklamaları da önemlidir. Yazınıza uygun ve kullanıcı dostu olan meta açıklamaları yazmanız gerekir.
Meta anahtar kelimeler ile ilgili olarak Google, bunları umursamadıklarını açıkça belirtti.
Bir yorum