SEO’da Sona Doğru
SEO’da sona doğru mu geliyoruz? İşte size bu sorunun cevabını bulabileceğiniz bir yazı hazırladım. SEO hakkında öncelikle unutulmaması gereken bir web sitesi için temel prensiplerden biri haline gelmiş olmasıdır. Web sayfalarının arama motorlarında bulunabilmesi için SEO prensiplerine uyumlu olması gerekmektedir. Uyumlu SEO yapılandırmasını nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız SEO nedir makalemizi okumanızı öneririz. Bir sayfa için SEO kullanımı gerekliliği konusunda aydınlatıcı bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu bilgilerle belirlenen sayfa isimleri, odak anahtar kelimeler ve linklerin nasıl kullanılması gerektiğini göstermektedir.
SEO nun bir avantajı daha olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Burada makale başlığı türetmek için belirlenmiş odak anahtar kelime yapısı etkili olacaktır. Arama motorları SEO için kendi politikalarına uygun şekilde düzenleme istemektedir. Yapılan düzenleme ile etkin aranma sonuçlarında sitelerin bulunabilirliğinin artması amaçlanır. Site sağlığının üst düzeyde olmasını istenmektedir. Bu da site trafiğinin artmasına, tıklanma sayısı ile üst sıralarda yer almasına etken olmaktadır.
SEO yapılandırmanız iyi değilse, SEO’da sona doğru gelebiliriz
Bunun en büyük etkisi popüler arama motoru olan Google dostu olmaya çaba sarf etmektir. SEO için seçkin ve popülerliği yüksek kelimeler tercih etmeli ve bunları çok iyi noktalarda kullanmalısınız. Eğer çözüm üretemezseniz -SEO’da sona doğru- gelebilirsiniz. Bu da olumsuz sayfa olarak görünecektir. Bu sayfa bulunabilirliğini arttıracak ve sitenizin trafiğine büyük ölçüde olumsuz katkı sağlayacaktır. SEO araçları kullanarak sayfa SEO yapılandırmaları ciddi kolaylıklar sağlamaktadır. WordPress sitelerinin başarılı SEO yapılandırma eklentileri arasında popüler olanları ise RankMath ve Yoast SEO dur. RankMath SEO Ayarları ve Yoast SEO yapılandırma ayarları doğru yapılamazsa sitenizde ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
SEO’da sona doğru gelmemek için dikkat edilecek hususlar
İçeriklerinizi oluştururken mutlaka özgün içerikler üretmeye çok dikkat edin. Mutlaka kendi sade anlatım dilinizi kullanın. Bunu yaparken belki de izlenebilecek en doğal yol bir arkadaşınıza anlatırmış gibi samimi ifadeler kullanmanızdır. Belirli kalıplaşmış klişe cümlelerden uzak durmaya çalışın. İfade şekliniz sizi özgünleştirir. Bir sitenin anlatım dili ne kadar akıcı ve özgün ise değeri o kadar çok olacaktır. Özgün ifadelerin bulunabilirliği daha fazladır. Arama işlemlerinizi sizin gibi özgün ifadeler kullanan kişilerin yaptığını unutmayın. Çünkü onlar anlatımın en doğal halini aramayı tercih ederler. Arama motorlarının yapay zekası onlara -bunu mu demek istedin- gibi seçenekler sunar. Ana terim kombinasyonunda yoksa eğer özgün ifadeleriniz bu kapsamda görünebilir. Böylece özgün anlatım dili ile daha fazla tıklama alabilirsiniz.
Yapılması gerekenler
Bir sitenin dinamikliği arama motorları için önemlidir. Mutlaka belirgin periyotlarda yada günlük içerikler girmeye çalışın. Eğer içerik yoğunluğunuz az ise, yayınlama periyotlarını belirleyebilirsiniz. WordPress bu konuda en iyi yardımcınızdır. WordPress sayesinde ileri tarihli yayın periyodu oluşturabilirsiniz.
Mutlaka sitenize uygun site haritası (sitemap) ve Robots.txt hazırlayın. Site haritaları kullandığınız SEO eklentilerine göre farklılık gösterebilir. Yoast SEO eklentisi, Google Search Console mülkünde iki türde site haritası barındırılmasını ister. Bunlar sitemap.xml ve sitemap_index.xml dir. RankMath SEO eklentisi kullanıyorsanız sadece sitemap.xml şeklinde bir site haritası eklemeniz yeterlidir.
Google ayrıca Robots txt kullanımına çok önem verir. Gerekli olan Google Analytics ve Google Search Console ile ilgili ayarlamaları yapın. Her şey tamamsa elinizde trafiği yüksek bir siteniz olacak demektir. Eğer tüm yazı ve sayfalar anlatılan parametrelere göre düzenlenmezse SEO’da sona doğru gitmek kaçınılmazdır. Böyle bir sayfanın arama sonuçlarında çıkması zorlaşacaktır. Bunları yaparken makale içi etiket uygulamaları size yardımcı olacaktır.
Doğru şekilde uygulanan tüm bu yapılandırmalardan sonra SEO’da sona doğru gelmeniz biraz zordur. Ancak mutlaka sitenizi dinamik halde tutmanız gerekmektedir.
Sayfa içi SEO yapılandırması nasıl etki eder
Sayfa içi seo yapılandırması yazılan makalelerde en çok dikkat edilmesi gereken unsurdur. Bu tabi konuya hakim olmayanlar için oldukça zordur. Sadece bir kaç tekrar yapıldığında esasen uygulamanın o kadar zor olmadığı görülmektedir. Sayfa içi SEO uygulaması basit hali ile izah etmeye çalışalım.
Google siteniz için nelere dikkat eder?
Google nelere dikkat eder ifadesi çok geniş bir kavramdır. Arama motoru botları siteleri düzenli ziyaret eder. Yeni açılan siteler biraz geç indeks alır. Bu artık bilinen bir rutindir. Yeni yazı eklenen sitelerin indeks alması, o sitenin popülerliği açısından önemlidir. Yeni kayıt edilen alan adları arama sonuçlarında sıkıntı yaşar.
3 Yorumlar